Begränsningen av onlinespel kvarstår

Regeringen väljer att behålla begränsningen för onlinespel som infördes den 2:a juli 2020. Begränsningen skulle pågå tills i juni 2021 men nu har man valt att förlänga detta tills den 14:e november 2021. Anledningen till att denna begränsning infördes var den rådande pandemin vilken ökade riskerna för icke ansvarsfullt spel och spelberoende. Begränsningen medföljde att kraven för bonusar ändrades till en maxsumma på 100 kr per spelare. En insättningsgräns per vecka var också ett av de tillfälliga kraven. Spelare fick nu endast sätta in max 5000 kr per vecka samt ha samma summa i förlustgräns. 

Pandemin ökade risken för spelproblem

Pandemin orsakade inte bara sjukdom utan även arbetslöshet, sjukskrivningar och ekonomisk osäkerhet. Det innebär också att risken för spelproblem har ökat. Regeringen har inför den här begränsningen för att hindra människor att hamna i spelberoende och ekonomiska problem på grund av onlinespel. Att sitta hemma och inte på kontoret kan också leda till ett större sug efter spel och betting. Begränsningen har förlängts till slutet av året för att hjälpa så många som möjligt att spela ansvarsfullt och inte förlora mer pengar än vad de har råd med.

Bonuserbjudanden från endast uppnå max 100 kr 

I och med denna begränsning för onlinespel på grund av rådande situation så måste spelbolagen begränsa sitt utbud av bonusar. Sedan den svenska spellicensen infördes år 2019 fick spelbolagen endast erbjuda en bonus per spelare. De flesta spelbolag valde att endast erbjuda en välkomstbonus i form av insättningsbonus, gratisspel eller gratispengar. På grund av pandemin som pågår så valde regeringen att begränsa detta ytterligare. Nu får spelbolagen endast erbjuda en bonus pengar spelare som max får uppnå 100 kr. Det är därför svårt att hitta en bra bonus för tillfället, men detta kommer förhoppningsvis ändras i november i år.