Tombola Bingo
MER INFOMATION OM TOMBOLA BINGO KOMMER SNART
Skribent: Matilda Hedenström

Tombola Bingo Recension

Tombola är ett onlinebingo som garanterat kommer ge dig en unik spelupplevelse. Det grundades i Storbritannien i 1999, men då var det enbart hemgjorda fysiska brickor som erbjöds. I 2006 så började Tombola satsa på bingo online och i 2020 så fick även vi svenskar prova på deras tjänster. Nu har du alltså möjlighet att spela bingo online på en sajt där allt från nummerutrop till kundservice och den sociala chatten är på svenska. Det är nog ingen hemlighet att bingo är speciellt populärt bland den lite äldre generationen, och därför har Tombola utformat sin sajt på ett sätt som gör att alla, oavsett ålder eller erfarenhet, kommer att ha lätt att navigera och snabbt förstå hur saker och ting går till.

“Hos Tombola kommer du få en spelupplevelse som är unik i sitt slag”

Det är flera saker som gör att Tombola är unikt i sitt slag, speciellt i jämförelse med andra spelbolag vi är vana vid idag. En av anledningarna är att det är Tombola själva som har producerat alla spel som finns på sajten, så du kan med andra ord inte spela dessa spel hos andra spelsidor. En annan anledning är gemenskapen som finns hos Tombola. Du kommer att få bekanta dig med flera av deras trevliga chattmoderatorer och lära känna andra spelare då ni kan chatta öppet med varandra under spelets gång. Hos Tombola är stämningen alltid på topp och du är garanterad en trevlig stund oavsett om du vill testa lyckan på bingo eller prova någon av deras exklusiva spelautomater. 

⭐️ Utseende och design

Som vi nämnde ovan så är det viktigt för Tombola att alla ska trivas och förstå hur saker fungerar, oavsett vilken ålder man är i eller hur lång erfarenhet man har. Du kommer därför snabbt märka att sajten är enkelt designad med bra teckenstorlek och stora, tydliga knappar. Klickar du på länken i vår artikel för att ta dig till Tombola så kan du omöjligt missa knappen där du skapar konto, och du ser direkt vad Tombola Bonus består av.

“Tombola har designat sin sajt så att alla åldrar och nivåer av erfarenhet ska trivas” 

Scrollar du lite nedåt så kommer du se tecknade porträtt av deras chattmoderatorer som du kommer lära känna och längst ner på sidan har du stora ikoner där du kan få mer information om Tombola, guide till hur du laddar ner deras app, möjlighet att kontakta deras live chatt eller se deras mejladress och telefonnummer. Designen hos Tombola onlinebingo är både välkomnande, stilren och lättnavigerad.

📱 Tombola Bingos app & mobilspel

Tombola gör sitt yttersta för att göra din spelupplevelse så enkel och underhållande som möjligt. Självklart har de också tänkt på de som väljer att spela via mobiltelefon eller surfplatta istället från datorn, och därför har de skapat Tombola-appen. Denna laddar du kostnadsfritt ned från antingen Google Play om du har en Android enhet eller App Store om du använder dig av exempelvis iPhone eller iPad. Tombola app är både nedladdad och installerad på några sekunder, och då kommer du att kunna komma åt deras trevliga utbud på ett enkelt knapptryck via din hemskärm. Via appen kommer du åt allt som Tombola har att erbjuda på ett snabbt och smidigt sätt och allt är anpassat till din mobila skärm.

Tombola Bingos spelutbud

Tombola Bingo har alltså skapat alla spel som erbjuds helt själva från grunden, vilket är väldigt unikt för spelbolag idag. Detta betyder också att antalet spel inte blir så många, men de flesta som letar sig hit gör det just för att spela bingo online, och denna tjänst är riktigt trevlig. Tombolas egenutvecklade bingospel kallas för Bingo75!, ett namn de har tagit för att bingobrickan består utav siffrorna 1-75. Är man inte van vid online bingo så kan det låta lite klent att endast erbjuda ett bingospel, men så är inte fallet. På Bingo75! kan du nämligen spela ett flertal spännande turneringar, tävlingar och mycket annat. De har olika kampanjer beroende på vilken dag, månad och till och med vilken högtid det är. Var inte detta tillräckligt så har Bingo75! dessutom en progressiv jackpot som växer sig större hela tiden. Denna kan du vinna om du fyller alla 25 rutor i en bricka inom 50 utropade siffror.

“Varje gång du spelar Bingo75! hos Tombola så har du chans att vinna deras progressiva jackpot”

Är du sugen på att testa några spelautomater som du garanterat aldrig tidigare har provat så har du möjligheten att göra detta också hos Tombola. Här finns det drygt 10 egenproducerade slots i klassiskt stuk som kanske inte har den grafiken och de intensiva bonusfunktionerna vi är vana vid. Detta är slots som är skapade för att inga kunder ska ha några problem att förstå hur de fungerar, och trots att de inte är de mest spektakulära spelen på marknaden så är de fortfarande underhållande. De flesta har de klassiska 5 hjul och 3 rader med 10-20 vinstlinjer, och självklart finns även de sedvanliga scattersymbolerna som kan ge dig bonusspins. Precis som när du spelar Bingo75! online så går det att chatta med andra spelare och chattmoderatorer i alla slots hos Tombola också.

Några av spelen hos Tombola 👉🏻

 • Bingo75!
 • Havsdjupet
 • Fenix
 • Guldrush
 • Viking
 • UFO
 • Tivoli
 • Heliga Stenen
 • Kosmos

🙌 Bingo Community hos Tombola

Tombola är inte bara en spelsida för bingo och slots, utan det är även en community. Här samlas spelare från hela vårt avlånga land dels för att spela, men också för att lära känna både medspelare och chattmoderatorerna som hänger i de olika rummen. Chattmoderatorerna utgör nämligen en ganska stor del av spelandet då de håller dig sällskap och kan prata med dig om allt mellan himmel och jord medan du håller tummarna för fina vinster.

“Hos Tombola kommer du få lära känna både andra spelare och de anställda chattmoderatiorerna”

Klickar du dig in på kategorin “Gemenskap” så får du upp en lista på de moderatorer som finns, och alla har namn som anspelar på sötsaker. Här får du möta bland annat Snickers, Marabou, Gelehallon och Isglass, och vill du veta mer om deras favorithobbys, musiksmak, mat eller något annat så kan du klicka dig in på deras profiler. Av just denna anledning så har den sociala biten en stor del i Tombolas upplägg, vilket är riktigt trevligt. 

👤 Facebooktävlingar hos Tombola

Det är inte bara på Tombolas hemsida som det händer spännande saker, utan en stor del äger även rum på deras facebooksida. Om du gillar och följer deras sida så får du också delta i flera av deras roliga gissningslekar och tävlingar som dyker upp med jämna mellanrum. Ett exempel på en sådan tävling kan vara att du ska gissa ett otydligt ord på en bild, eller att du genom några påståenden ska gissa vilken chattmoderator det är snack om.

“Med Tombolas facebooktävlingar kan du vinna priser till ett värde av flera hundra kronor – det kostar ingenting att delta”

Genom att skriva dina gissningar i kommentarsfältet så har du chans att få fina priser skickade till din brevlåda som exempelvis presentkorgar, godislådor, presentkort eller biobiljetter. Dessa turneringar är helt gratis att delta i, och faktum är att du inte ens behöver ett spelkonto hos Tombola för att vara med.

😏 Spela bingo på nätet

Att spela bingo på nätet är det många som uppskattar, dels för spänningen och dels för det sociala. Som tidigare nämnt så är det Bingo75! som är Tombolas bingospel, och detta är både roligt och lätt att lära sig. För att komma igång behöver du skapa ett konto, göra en insättning och hämta Tombola bonus om du känner för det. Därefter klickar du dig in på Bingo75!, och så är det dags att välja hur många brickor eller remsor du vill ha. En enkel bricka på 25 siffror kostar bara 2,50 kr, så det är inte mycket man behöver satsa för att få delta. Du kan också köpa en hel remsa, vilket är 3 brickor, något som kostar 7,50 kr. Det mesta du kan köpa på en gång är fyra remsor för 30 kr.

“Du behöver absolut inte satsa mycket för att spela bingo online – det går att spela för 2,50 kr per omgång” 

När rundan börjar så kommer slumpmässiga nummer att ropas upp och desto fler horisontella rader du fyller, ju mer vinner du. För att vinna den progressiva jackpotten i Bingo75! så måste du fylla alla 25 rutor på en bricka innan 50 siffror ropats upp. Du kan välja om du vill markera dina rutor själv, eller om datorn ska markera dem åt dig. Det finns också utförligare guider till hur man spelar bingo genom att klicka på menyn uppe till vänster. Nedan ser du en kort guide till hur du kommer från denna artikel till att du köper din första bingobricka.

Så kommer du igång med Tombola Bingo 👉🏻

 1. Klicka på knappen i denna artikel och skapa ett konto hos Tombola
 2. Välj vilken insättningsmetod, om du vill ha Tombola Bonus och sätt in minst 100 kr
 3. Klicka sedan på ikonen “Bingo75!” som du finner längst upp till vänster på sajten
 4. När popupfönstret dyker upp, klicka då på “Spela”
 5. Klicka i hur många brickor eller remsor du vill köpa
 6. Nu är det bara att vänta på att nästa spel börjar, så är du igång!

🤑 Tombola Insättningar & Uttag 

Har du kommit ända hit i artikeln så bör det vara ganska klart att Tombola inte är som andra spelbolag, och det gäller även för insättningar och uttag. Här har man inga jättemoderna alternativ som Swish eller Trustly och BankID, utan de har valt att endast erbjuda kortbetalningar, vilket kanske inte är helt optimalt i allas ögon. Insättningarna går alltid på direkten, och du ser dina pengar på saldot bara sekunder efter att du har genomfört transaktionen. De har stöd för VISA, MasterCard, Maestro och vissa andra kort. 

Snabba uttag är däremot något som Tombola saknar. Här tar det lite längre tid, precis som uttag till betalkort gör hos andra spelbolag. När ditt uttag är godkänt av Tombola så dröjer det cirka 1-5 bankdagar innan dina pengar är synliga på kontot, och enligt dem själva kan det i sällsynta fall ta upp till en vecka. Detta får de lite minuspoäng för, men så länge du inte har några problem att vänta någon dag på dina vinster så är det inga problem.

📞 Kontakt / Kundservice 

Precis som med allt annat hos Tombola så är även kundtjänsten på svenska, vilket alltid är uppskattat. De har ett svenskt 020-nummer, så att du alltid kan ringa dem gratis om så önskas och få svar på bara några sekunder. Detsamma gäller deras live chatt, som håller öppet varje dag från morgon till kväll. Det går självklart också bra att kontakta dem via e-post, vilket kan vara behändigt om du har svårare ärenden och vill bifoga bilder eller filmklipp.

“Tombola har endast svensk supportpersonal så du behöver aldrig förklara dina ärenden på engelska”  

Innan du kontaktar Tombola kundservice så rekommenderar vi att ta en titt i hjälpcentret då de har frågor och svar på de allra vanligaste funderingarna som når supporten. En detalj vi gillade här är att om du spenderar tillräckligt med tid genom att leta efter svaret i deras FAQ så kommer ett popup-fönster visa sig och fråga om du vill ta kontakt med deras live chatt.  

Öppettider Tombola kundservice 👉🏻
– Mån – fre: 08:00 till 00:00
– Lör – sön: 12:00 till 00:00   

E-post: [email protected] (svarar inom 4 timmar) 
Telefon: 020 08 80 159 (8 sekunder genomsnittlig svarstid)
Livechat: Finns tillgängligt i hjälpcentret (4 sekunder genomsnittlig svarstid)

FAQ – Vanliga frågor och svar om Tombola OnlineBingo

Erbjuds Tombola Bingo Bonus?
Är det enkelt att spela Bingo online?
Vilka betalningsmetoder kan jag använda?
Har Tombola Casino en svensk spellicens?
Vad menas med att Tombola har unika spel?
Vad har Tombola för tävlingar på Facebook?
Har Tombola svensk kundservice?
Vad menas med att Tombola är ett socialt spelbolag?

Om Företaget Tombola

Vi får spola tillbaka bandet långt om vi ska hitta rötterna till företaget Tombola, närmare bestämt till 1950-talet. Detta är ett brittiskt familjeföretag som från början ägde ett tryckeri som bland annat försedde olika bingohallar med lotter. Kärleken till bingospel har alltid funnits inom familjen, och i 1999 grundades företaget Tombola som då höll på med landbaserade bingospel. I 2006 valde de att lansera sin tjänst för bingo på nätet som snabbt blev populär i Storbritannien. Åren därpå så fortsatte Tombola att expandera till europeiska länder som Spanien, Italien, Danmark, Portugal, och i 2020 fick även vi svenskar ta del av det goda.

“Då Tombola har haft svensk licens sedan 2019 så vet du att det är ett spelbolag man kan lita på”

Flutter Entertainment plc blev i 2022 de nya ägarna av Tombola Bingo, vilket medförde att de fick flera nya systerbolag. Några av dem är PokerStars, Betfair, Paddy Power, Sky Betting & Gaming och Sportsbet. Sedan 2019 så har Tombola haft svensk spellicens, så du vet att det är helt tryggt att spela här. De har dessutom sin funktion SafePlay som hjälper dig att hålla koll på spelandet med spelgränser, tidsgränser, förlustgränser och pausande av spelkonto.

Tombola har prisbelönats närmare 30 gånger på olika galor runtom i världen för bland annat Bingo Operator of the Year, Customer Services Operator, Safer Gambling Operator, Best Chat Host Team och Best Online Game Innovation.

Sammanfattning av Tombola 

Trots att Tombola kan kännas lite gammaldags vid första anblick så är det något som man snabbt vänjer sig vid och det är riktigt uppfriskande att besöka ett så pass unikt spelbolag. Nästan allt du får uppleva hos Tombola finns inte på annat håll och vi gillar verkligen att de har valt att gå sin egna väg, och dessutom skapat sina egna spel från grunden. Det sociala var också något vi uppskattade och i alla spel vi provade så var det en glad och trevlig atmosfär bland spelare och chattmoderatorer.

“Då många spelbolag i dagsläget påminner om varandra så är det uppfriskande att besöka en så unik spelsida som Tombola” 

Vi fick också ett riktigt gott bemötande när vi provade deras live chatt, och det är skönt att veta att det alltid finns hjälp på svenska. Deras välkomsterbjudande var också detta överraskande bra, och tar du detta så kommer du få underhållning i timmar och kanske till och med dagar framöver. Är du sugen på att testa bingo online eller exklusiva spelautomater så kan vi definitivt rekommendera Tombola. Du tar dig dit via länken i artikeln. Lycka till och ha så roligt! 

Fördelar med Tombola:

 • Utvecklar sina spel själva
 • Socialt spelbolag
 • Riktigt bra Tombola Bonus
 • Svensk kundtjänst på telefon, chatt och mejl
 • Enkel och lättförståelig design
 • Roliga facebooktävlingar
 • Spännande bingokampanjer

Nackdelar med Tombola:

 • Inga snabba uttag
 • Dåligt med betalmetoder