Better Collective och HLTV lanserar sajten Dust2.se

I början av 2020 stod det klart att den digitala mediajätten Better Collective värvade HLTV.org som är en nyhetssajt med fokus på datorspelet Counter-Strike. Med på köpet fick de även den danska nyhetssajten och communityplattformen Dust2.dk som på senare dagar även har expanderat till Nordamerika, Brasilien och Indien. Den 1 november 2023 meddelade Better Collective och HLTV att Dust2 även har lanserats i Sverige som den femte sajten i familjen. Detta ger svenska spelare och fans möjlighet att hålla sig uppdaterade med de senaste nyheterna, matchresultaten och mycket annat rörande Counter-Strike på svenska.

Better Collectives storsatsning på Counter-Strike i Sverige

2023 har varit ett händelserikt år för Better Collective då de nyligen har värvat sajterna HockeySverige.se, SvenskaFans.com och FotbollDirekt.se. Den 1 november blev det klart för ytterligare en spännande nyhet för alla svenska Counter-Strike fans då de presenterade nyhetssidan och communityt Dust2.se. Det var under våren 2016 som HLTV lanserade den första sajten i ordningen på danska, och då detta vart en succé så följde därefter en nordamerikansk, brasiliansk och en indisk version.

Nu får även vi svenskar ta del av det goda och det är ingen mindre än den tidigare Fragbite.se-anställde Kalle “Hallonkraem” Strömgren som tagit på sig rollen som chefredaktör. Han har följande att säga om denna spännande nylansering:

“Svensk CS är mer spännande på än den varit på flera år. Vi ser nu fler organisationer satsa på den inhemska scenen samtidigt som flera spelare presterar i stora internationella lag. Jag ser fram emot att täcka allt som är svensk Counter-Strike. De minsta LAN-turneringarna till Majors”

Christen Sandersen är ansvarig utgivare för Dust2: 

“Vi har varit intresserade av Sverige under en längre tid och ser detta som ett perfekt tillfälle. Svenska CS-scenen har under de senaste åren inte presterat internationellt som de tidigare gjort. Det börjar nu bubbla i gräsroten och därför är det en perfekt tid att gå in i Sverige“

Trots att Dust2.se i skrivande stund bara har varit live i någon vecka så har sajten redan lockat en hel del svenska läsare. Detta är inte bara en sida för nyheter om Counter-Strike på svenska, utan det är en stor community där du kan vara med och påverka innehållet genom att posta dina egna tankar och förslag. Är du ett fan av Counter-Strike så rekommenderar vi dig att kika in denna nyhet. Spelsidor.se önskar Dust2.se och teamet bakom stort lycka till!

Matilda Hedenström

Innehållsansvarig på Spelsidor.se

Matilda Hedenström

Matilda har ansvarat för innehållet på spelsidor.se sedan 2019 och ser till att alla artiklar är uppdaterade med den senaste infon och bonusarna. Hon har en bakgrund inom Casino- och Bettingbranschen hos spelbolag och hon har även tidigare jobbat som frilansande skribent.