Det är snart dags för Fotbolls EM 2024 – Detta vet vi!

Nu är det mindre än två månader kvar tills europamästerskapet i fotboll 2024 drar igång. Denna gång kommer turneringen att äga rum på tio olika arenor runtom i Tyskland där premiärmatchen spelas den 14 juni och finalen kommer att avgöras exakt en månad senare.

Tyvärr för svensk del så blev motståndet i kvalgruppen för tufft och därför kommer vi inte få heja fram vårt Blågult denna gång, men turneringen kommer ändå bjuda på mängder av underhållning med flera av världens bästa fotbollsspelare. Det är totalt 24 lag som ska kämpa om att bli den bästa fotbollsnationen i Europa, och vi på Spelsidor.se är minst sagt taggade på det som komma skall. Vem tror du Vinner EM 2024?


Knappt två månader kvar till EM 2024 i Tyskland ⚽️

Med tanke på att EM 2020 blev uppskjutet ett år på grund av coronapandemin så var det nu cirka tre år sedan turneringen senast ägde rum. Den gången tog Sverige sig till åttondelsfinal där vi slogs ut av Ukraina efter ett snopet mål i den sista minuten av den andra förlängningshalvleken.

När 50 matcher hade spelats var det Italien och England som stod ensamma kvar och skulle göra upp i finalen på Wembley. Matchen blev en riktig rysare där Italien tillslut segrade efter straffläggning och säkrade sin andra EM-titel någonsin.  

Nu är det alldeles strax dags att utse en ny europamästare när det börjar dra ihop sig till fotbolls-EM 2024. Denna gång är det Tyskland som är värdnation och det kommer spelas matcher på tio olika arenor runtom i landet. Janne Andersson lyckades inte ta Blågult till EM 2024 då det blev Belgien och Österrike som kvalificerade sig från Sveriges grupp, men vi kan garantera att detta mästerskap kommer att vara både underhållande och spännande med stjärnspelare som Kylian Mbappé, Harry Kane, Cristiano Ronaldo och Robert Lewandowski.

“Fotbolls EM 2024 spelas i Tyskland med startdatum den 14 juni och avslutas med en final på Olympiastadion i Berlin den 14 juli”

Totalt 53 nationer har gjort vad de kan för att ta sig till EM, och nu är det endast 24 landslag som kvarstår och ska slåss om den åtråvärda trofén. Lagen har delats upp i sex olika grupper (A-F) och det kommer att spelas sex matcher i varje grupp så att alla får möta alla en gång. Premiärmatchen för EM 2024 kommer att spelas den 14 juni klockan 21:00 på Allianz Arena i München där hemmanationen Tyskland tar emot Skottland.

Därefter kommer det att spelas 35 matcher innan de 16 bäst placerade nationerna tar sig vidare till slutspelet. Här möts lagen i en åttondelsfinal där vinnarna avancerar till kvartsfinal och förlorarna är utslagna. Detta pågår fram till den sista och avgörande finalmatchen som spelas den 14 juli på Olympiastadion i Berlin som tar 74 461 åskådare. 

Vi har ett rafflande fotbolls-EM framför oss där bland annat Cristiano Ronaldo med största sannolikhet gör sitt sista framträdande i ett internationellt mästerskap. 39-åringen vann skytteligan förra gången och drömmer om att leda sitt Portugal till en ny EM-titel precis som i 2016. Ser man på spelbolagens fotbolls-EM odds så är det England som är knappa favoriter att vinna sin första titel sedan 1966, följt av Frankrike, Tyskland, Portugal och Spanien.

Frankrikes Kylian Mbappé är favorit att vinna skytteligan och enligt spelbolagen ska spelare som Harry Kane, Cristiano Ronaldo, Jude Bellingham och Olivier Giroud ha bäst chans att utmana.

Vill du betta på detta spännande mästerskap så har vi på Spelsidor.se flera grymma bettingsidor med bra odds och bonusar till fotbolls-EM 2024. Må bäste nation vinna! 

👉 Viktiga datum EM 2024 👉

  • Gruppspel: 14 juni – 26 juni
  • Åttondelsfinaler: 29 juni – 2 juli
  • Kvartsfinaler: 5 juli – 6 juli
  • Semifinaler: 9 juli – 10 juli
  • Final: 14 juli 
Matilda Hedenström

Innehållsansvarig på Spelsidor.se

Matilda Hedenström

Matilda har ansvarat för innehållet på spelsidor.se sedan 2019 och ser till att alla artiklar är uppdaterade med den senaste infon och bonusarna. Hon har en bakgrund inom Casino- och Bettingbranschen hos spelbolag och hon har även tidigare jobbat som frilansande skribent.