Veckans Speltips – Viking Forge

Det fortsätter att produceras spelautomater i toppkvalitet, och en av de populäraste utvecklarna just nu på den svenska marknaden är Pragmatic Play. Den prisbelönte spelutvecklaren ligger bakom grymma slots som Wolf Gold, Gates of Olympus och Sweet Bonanza, och deras spel är kända för att ofta ha både hög maxvinst och volatilitet.

Om du är sugen på att spela slots, men inte vet vad du ska välja så kan du besöka Spelsidor.se för att ta del av speltips. Denna gång har vi valt att rekommendera Viking Forge från Pragmatic Play då det är en actionladdad spelautomat med spännande bonusfunktioner och en maxvinst på hela 10 000 gånger insatsen. 

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & Villkor gäller


Spännande nyhet från Pragmatic Play med vikingatema ⚒️

Slots med vikingatema finns det gott om, då vi under åren som gått fått lanseringar som Wiking Wilds (Iron Dog Studio), Viking Smash (Stakelogic), Vikings go Wild (Yggdrasil), Viking Clash (Push Gaming), Vikings Unleashed Megaways (Blueprint) och Vikings (NetEnt) för att nämna några. Listan kan göras lång, och nu har ytterligare en titel kunnat läggas till i denna kategori. Detta efter att den populära utvecklaren Pragmatic Play lanserade Viking Forge i slutet av 2023. 

Här får vi följa med till ett mystiskt land där vikingarna regerar och spela med symboler som hammare, svärd, muggar och självaste vikingahövdingen. Spelet är uppsatt i ett 5×6-format där du kan vinna åt alla håll och den använder fallande symboler, vilket betyder att vinnande kombinationer kommer att tas bort och ge dig chansen till ytterligare vinster tills det att du inte längre landar en vinnande kombination. Spelet har också myntsymboler som kan samlas in med multiplikator som betalas ut efter en slutförd spelrunda.

“Gillar du slots med hög volatilitet och maxvinst så kan Viking Forge vara spelet för dig” 

Självklart finns det chans till bonusspel i Viking Forge och du väljer själv om du vill vänta på bonusrundan eller köpa den direkt genom att betala 100 gånger ditt satsade belopp. För att få bonus behöver du få mellan fyra och sex scattersymboler under en spelrunda, och detta kommer ge dig 10, 20 eller 30 free spins. Får du tre eller fler scatters under bonusrundan kommer ytterligare fem free spins att adderas. Bonusspelet påminner om basrundan, förutom att alla myntsymbolers multiplikatorer samlas i en mätare som inte kommer att återställas oavsett om du får ett dött spinn. Detta kan alltså resultera i storvinster på upp till 10 000 gånger ditt satsade belopp.

Om du vill lära dig mer om Viking Forge från Pragmatic Play så har Spelsidor.se sammanställt en komplett spelrecension av denna nyhet. Vi hade både kul och tur när vi provspelade Viking Forge, och därför tog denna platsen som veckans rekommenderade spel.

Anledningar att testa Viking Forge från Pragmatic Play: 

Hög maxvinst på upp till 10 000 gånger insatsen
5 av 5 på Pragmatic Plays volatilitetsskala
Finns ante-insats för dubblad chans till bonusspel
Går att köpa bonusen för 100 gånger insatsen
Passar både nybörjare och erfarna spelare


Matilda Hedenström

Innehållsansvarig på Spelsidor.se

Matilda Hedenström

Matilda har ansvarat för innehållet på spelsidor.se sedan 2019 och ser till att alla artiklar är uppdaterade med den senaste infon och bonusarna. Hon har en bakgrund inom Casino- och Bettingbranschen hos spelbolag och hon har även tidigare jobbat som frilansande skribent.